Založ si blog

Boží hlas, Viera lieči

Boží hlas

 

Boží hlas
Je v nás
Znova a zas
Nádherný jas
Toľko krás
Strmý zráz
Ako už neraz
Po chrbte mráz

 

 

Viera lieči

 

Viera ťa vylieči
Bez zbytočných reči
Rozum sa prieči
Pozdrav Nieči
Kto Sme či
Ak si v nebezpečí
Zdravie zabezpečí

 

 

Námet:

Boh túži po tom aby si počul jeho hlas.

Matúš 4, 4: On mu však odpovedal: Je napísané: Človek bude žiť nielen z chleba, ale z každého slova, ktoré vychádza z Božích úst.

Ján 10, 27: Moje ovce počúvajú môj hlas. Ja ich poznám a ony ma nasledujú.

A on jej povedal: „Dcéra, tvoja viera ťa uzdravila. Choď v pokoji!“

Nielen Ježiš uzdravuje vierou ,ale aj apoštol Peter , Ján a Pavol

Skutky 3:1-10.
Peter a Ján vystupovali o deviatej hodine na modlitbu do chrámu. Práve prinášali istého muža od narodenia chromého; denne ho kládli k chrámovej bráne, ktorá sa volá Krásna, aby si pýtal almužnu od tých, čo vchádzali do chrámu. Keď videl vstupovať Petra a Jána do chrámu, prosil si od nich almužnu. Peter spolu s Jánom upreli na neho zrak a povedali: Pozri na nás!
Muž sa na nich zahľadel v očakávaní, že od nich dačo dostane. Peter však povedal: Striebro ani zlato nemám, ale čo mám, to ti dám. V mene Ježiša Krista Nazaretského vstaň a choď! Chytil ho za pravú ruku a zodvihol. V tej chvíli chromému spevneli nohy a členky, vyskočil, postavil sa a chodil; vošiel s nimi do chrámu, prechádzal sa, skákal a chválil Boha. Všetci ľudia ho videli, ako sa prechádza a chváli Boha. Keď spoznali, že je to ten, čo sedával a žobral pri Krásnej bráne chrámu, naplnil ich úžas a ohromenie z toho, čo sa prihodilo.

Skutky apoštolov Sk 3,1-10
V Lystre sedával istý človek s chorými nohami. Bol od narodenia chromy a nikdy nechodil. Počúval Pavla, keď hovoril , a on sa naňho zahľadel.A keď videl, že má vieru a môže byť uzdravený, povedal veľkým hlasom :,,Postav sa rovno na nohy!“ On vyskočil a chodil.

Veriť jedine Bohu

25.05.2023

Dobre od zlého Slovo nemého Požehnania Božieho To čomu veríme , to živíme. Odpustenie, milosť , láska sú milé Bohu,Duši aj Duchu. Je tvoje srdce chrám , alebo krám? Poverčivé kresťanstvo vzniklo dávno miešaním Božieho slova s poverami. Ale treba sa rozhodnúť veriť Bohu alebo poverám . Choď a nech sa ti stane tak ako si uveril Mt 8:13 [...]

Čas nám daný

16.11.2022

Čas Ktorý , Minie sa raz Máme daný nám napospas Od Pána pre lásku , ktorá je v nás Boha prosím , Zachráň nás a spás Našim hodnotám , obetujeme náš čas. Často krát čas , predávame . Je čas kvitnutia a je čas rastu Je čas zberať úrodu a je čas odpočinku Je čas…. Bože , Ty si Pánom času , Ja Teba prosím daruj [...]

Božia milosť

28.10.2022

Milosťi lásky plná Moc Kráľa silná Krista Nášho Pána Amen Uverili sme v Teba Pane . Tvoju milosť sme si ničím nezaslúžili A predsa sa nám vierou dostala , z Tvojej lásky , pretože si miloval prv. PreVeľké ďakujem. Za mňa a za svoju rodinu . (19400 krížikov na obraze ) Napísané na slávu Božiu roku Pána 2022 Buď Bohu chvála naveky vekov Amen. Pekný [...]

čečenci

Čečensko a Dagestan na nože. Opitého ministra zatkli, Kadyrov poslal elitné komando

19.04.2024 09:23

Pre ministra si na hranice prišlo 14 áut. Jednotka Achmat, známa aj ako kadyrovci, sa pracovníkom dagestanského ministerstva vnútra vyhrážali sa zabitím.

ukrajina

Hrozivý scenár CIA: Ukrajina môže vojnu s Ruskom prehrať už tento rok

19.04.2024 07:50

Bill Burns tiež na príklade ilustroval, ako veľmi ukrajinským silám chýba munícia.

France Macron

Pred letnou olympiádou minister atentátov spustil jarnú ofenzívu proti teroristom

19.04.2024 07:00

Obava z možnej masakry v Paríži. Keby hrozil teroristický útok, organizátori by presunuli slávnostný ceremoniál na jedno z dvoch náhradných miest.

Milei

Ďalšia posila pre NATO: Argentína chce byť globálnym partnerom

19.04.2024 06:50

Argentína má od roku 1998 strategické vzťahy s ozbrojenými silami USA, hoci nie je plnoprávnym členom NATO.